Leone De Castris

Historia e Leone de Castris daton që nga viti 1665 duke u gërshetuar ngushtë me atë të Salentos. Me një trashëgimi të pasur kantina e Leone de Castris është më e vjetra në rajonin e Puglia-s.

Në 1943 kjo kantinë prezantoi “Five Roses” Rosé-n e parë italiane të prodhuar ndonjëherë.

Five Rose përbëhet nga Negroamaro dhe Malvasia Nera. E mori këtë emër në nder të familjes de Castris sepse secili brez i familjes kishte 5 fëmijë.

Në 1954 kantina hodhi përsëri në treg një produkt të ri të quajtur Salice Salentino.

Ishte gjithashtu Salice e parë e prodhuar duke hyrë në histori dhe mori këtë emër për nder të rajonit të Salentos.

  • Millésime Rekomandon:
RUAJ TRADITEN
SHIJO MË TË MIRËN
  • +355 69 407 07 99
  • info@millesime.al
  • millesime_al
  • Millesime Wine Distribution
  • Komuna Farkë, Lundër