rreth Millesime

Millésime Wine Distribution hapi dyert në vitin 2017 për konsumatorin vendas, duke sjellë pranë jush një përzgjedhje karakteristikash të kantinave më elitare të krahinave të ndryshme të Italisë. Vjetërsia dhe cilësia e pranishme në çdo shishe vere të zgjedhur me shumë kujdes nga ekipi i Millésime bën që produktet e prezantuara nga ne të jenë më të pëlqyerat për verë-dashësit shqiptar.

Millesime-Desktop

rreth Millesime

Millésime Wine Distribution hapi dyert në vitin 2017 për konsumatorin vendas, duke sjellë pranë jush një përzgjedhje karakteristikash të kantinave më elitare të krahinave të ndryshme të Italisë. Vjetërsia dhe cilësia e pranishme në çdo shishe vere të zgjedhur me shumë kujdes nga ekipi i Millésime bën që produktet e prezantuara nga ne të jenë më të pëlqyerat për verë-dashësit shqiptar.

Millesime-Mobile

Kantinat pjesë e Millesime

Argiano

Rajoni i kantinës: Toskanë

70%

Argiano është pjesë e historisë së Montalcinos duke e bërë këtë kantinë një nga më prestigjozet në këtë zonë. Me kalimin e viteve Argiano kaloi nëpër familje të ndryshme fisnike italiane. Në 1967 Argiano luajti një rol të rëndësishëm në historinë e Brunello di Montalcino dhe ishte pjesë e krijimit të konsorsiumit të Montalcinos.

Leone De Castris

Rajoni i kantinës: Puglia

70%

Historia e Leone de Castris daton që nga viti 1665 duke u gërshetuar ngushtë me atë të Salentos. Me një trashëgimi të pasur kantina e Leone de Castris është më e vjetra në rajonin e Puglia-s.
Në 1943 kjo kantinë prezantoi “Five Roses” Rosé-n e parë italiane të prodhuar ndonjëherë.

Colterenzio

Rajoni i kantinës: Alto Adige

70%

Ishte viti 1960 kur 26 vreshtare nga Colterenzio në Appiano themeluan koperativën e tyre për të fituar pavarsinë nga tregtarët e verës të asaj kohë. Këta rebele të kohës e emëruan kantinën Schreckbichl (Colterenzio në italisht) i cili është dhe fshat i zonës së tyre.

La Madeleine

Rajoni i kantinës: Umbria

70%

La Madeleine, kantinë e themeluar në vitin 2008. Emri i kushtohet pronarëve të vjetër të saj. Që nga viti 2008 është pjesë e familjes D’Alemma.Nga afërsisht 15 hektarë tokë kodrinore midis Narni dhe Otricoli në provincën e Terni-t, rreth 7 hektarë i janë kushtuar vetëm vreshtave.

Masseria La volpe

Rajoni i kantinës: Puglia

70%

Masseria La Volpe lindi nga ëndrra për të krijuar një sërë verërash unike dhe kualitative përfaqësuese të rajonit italian te Puglia-s, me varietete autoktone si Primitivo.  Tashmë më shumë se njëzet vjet në këtë sektor kjo kantinë krijon verëra që mund të shoqërojnë çdo ditë vaktet tona.

Di Lenardo

Rajoni i kantinës: Ontagnano

70%

Nga një familje me një traditë të hershme në kultivimin e hardhive në Ontagnano, siç dëshmohet nga dokumentacioni historik që daton që nga vitet 1800, kantina di Lenardo vazhdon të dëshmojë kualitet dhe të prodhojë shije unike për çdo verë.

Cecilia Beretta

Rajoni i kantinës: Verona

70%

“Në zemër të kësaj historie është vera. Një vizion i ri femëror rreth verës.” Cecilia Beretta, muza, ishte një grua e kulturuar dhe e rafinuar, e cila kaloi shekullin e tetëmbëdhjetë duke u rrethuar me artistë, intelektualë dhe muzikantë nga e gjithë Europa.

Saladini Pilastri

Rajoni i kantinës: Marche, Ascoli Picceno

70%

Puna dhe pasioni i Saladin Pilastri merr formë fal përzgjedhjes së rrushit dhe kujdesit të treguar gjatë fazave të krijimit të këtyre verërave. Kjo kantinë vjen nga zona Marche, Ascoli Picceno një zonë e cila dallohet për varietete si Pecorino, Passerina etc.

kantinat

Kantinat pjesë e Millesime

Argiano

Rajoni i kantinës: Toskanë

Argiano është pjesë e historisë së Montalcinos duke e bërë këtë kantinë një nga më prestigjozet në këtë zonë. Me kalimin e viteve Argiano kaloi nëpër familje të ndryshme fisnike italiane. Në 1967 Argiano luajti një rol të rëndësishëm në historinë e Brunello di Montalcino dhe ishte pjesë e krijimit të konsorsiumit të Montalcinos.

Leone De Castris

Rajoni i kantinës: Puglia

Historia e Leone de Castris daton që nga viti 1665 duke u gërshetuar ngushtë me atë të Salentos. Me një trashëgimi të pasur kantina e Leone de Castris është më e vjetra në rajonin e Puglia-s.
Në 1943 kjo kantinë prezantoi “Five Roses” Rosé-n e parë italiane të prodhuar ndonjëherë.

Colterenzio

Rajoni i kantinës: Alto Adige

Ishte viti 1960 kur 26 vreshtare nga Colterenzio në Appiano themeluan koperativën e tyre për të fituar pavarsinë nga tregtarët e verës të asaj kohë. Këta rebele të kohës e emëruan kantinën Schreckbichl (Colterenzio në italisht) i cili është dhe fshat i zonës së tyre.

La Madeleine

Rajoni i kantinës: Umbria

La Madeleine, kantinë e themeluar në vitin 2008. Emri i kushtohet pronarëve të vjetër të saj. Që nga viti 2008 është pjesë e familjes D’Alemma.Nga afërsisht 15 hektarë tokë kodrinore midis Narni dhe Otricoli në provincën e Terni-t, rreth 7 hektarë i janë kushtuar vetëm vreshtave.

Masseria La volpe

Rajoni i kantinës: Puglia

Masseria La Volpe lindi nga ëndrra për të krijuar një sërë verërash unike dhe kualitative përfaqësuese të rajonit italian te Puglia-s, me varietete autoktone si Primitivo.  Tashmë më shumë se njëzet vjet në këtë sektor kjo kantinë krijon verëra që mund të shoqërojnë çdo ditë vaktet tuaja.

Di Lenardo

Rajoni i kantinës: Ontagnano

Nga një familje me një traditë të hershme në kultivimin e hardhive në Ontagnano, siç dëshmohet nga dokumentacioni historik që daton që nga vitet 1800, kantina di Lenardo vazhdon të dëshmojë kualitet dhe të prodhojë shije unike për çdo verë.

Cecilia Beretta

Rajoni i kantinës: Verona

“Në zemër të kësaj historie është vera. Një vizion i ri femëror rreth verës.” Cecilia Beretta, muza, ishte një grua e kulturuar dhe e rafinuar, e cila kaloi shekullin e tetëmbëdhjetë duke u rrethuar me artistë, intelektualë dhe muzikantë nga e gjithë Europa.

Saladini Pilastri

Rajoni i kantinës: Marche, Ascoli Picceno

Puna dhe pasioni i Saladin Pilastri merr formë fal përzgjedhjes së rrushit dhe kujdesit të treguar gjatë fazave të krijimit të këtyre verërave. Kjo kantinë vjen nga zona Marche, Ascoli Picceno një zonë e cila dallohet për varietete si Pecorino, Passerina etc.

kantinat-mobile

zbulo Verërat Tona

produktet
RUAJ TRADITEN
SHIJO MË TË MIRËN
  • +355 69 407 07 99
  • info@millesime.al
  • millesime_al
  • Millesime Wine Distribution
  • Komuna Farkë, Lundër