Colterenzio

Ishte viti 1960 kur 26 vreshtare nga Colterenzio në Appiano themeluan koperativën e tyre për të fituar pavarsinë nga tregtarët e verës të asaj kohë. Këta rebele të kohës e emëruan kantinën Schreckbichl (Colterenzio në italisht) i cili është dhe fshat i zonës së tyre.

Ata janë shtylla kurrizore e kompanisë. Ata punojnë gjatë gjithë vitit në kodrat e tyre të verës me familjet e tyre në mënyrë që të na furnizojnë me rrush verë me cilësi të lartë në vjeshtë.

Kjo filozofi e cilësisë bëri të mundur bashkimin e të gjithë anëtarëve të koperativës.

Colterenzio dallohet për verërat e bardha por jo vetëm.

Verërat më të famshme të tyre përfshijnë varietete si Gewürztraminer, Pinot Bianco, Sauvignon, Cabernet Sauvignon, Moscato Giallo etc.

  • Millésime Rekomandon:
RUAJ TRADITEN
SHIJO MË TË MIRËN
  • +355 69 407 07 99
  • info@millesime.al
  • millesime_al
  • Millesime Wine Distribution
  • Komuna Farkë, Lundër