La Madeleine

La Madeleine, kantinë e themeluar në vitin 2008. Emri i kushtohet pronarëve të vjetër të saj.

Që nga viti 2008 është pjesë e familjes D’Alemma.

Nga afërsisht 15 hektarë tokë kodrinore midis Narni dhe Otricoli në provincën e  Terni-t, rreth 7 hektarë i janë kushtuar vetëm vreshtave. U vendos që të mbillen vetëm varietete të huaja pra aspak tipike të zonës si: Cabernet Franc, Pinot Noir, Marselan dhe Tanat.

Arsyeja përse u vendos që të mbillen këto varietete ishte fare e thjeshtë, këto toka munden të suportonin më së miri varietete franceze si Pinot Noir dhe Cabernet Franc.

Që nga viti 2012 La Madeleine ka qënë pjesë e projektit hulumtues të Ekipit të Kërkimit të Verës që bashkon shumë kantina të vendosura në të gjithë vendin, të angazhuar për kryerjen e ndërhyrjeve novatore në fushën e qëndrueshmërisë territoriale, vreshtariko-oenologjike dhe ekonomike.

  • Millésime Rekomandon:
RUAJ TRADITEN
SHIJO MË TË MIRËN
  • +355 69 407 07 99
  • info@millesime.al
  • millesime_al
  • Millesime Wine Distribution
  • Komuna Farkë, Lundër