rreth Millesime

Millésime Wine Distribution hapi dyert në vitin 2017 për konsumatorin vendas, duke sjellë pranë jush një përzgjedhje karakteristikash të kantinave më elitare të krahinave të ndryshme të Italisë. Vjetërsia dhe cilësia e pranishme në çdo shishe vere të zgjedhur me shumë kujdes nga ekipi i Millésime bën që produktet e prezantuara nga ne të jenë më të pëlqyerat për verë-dashësit shqiptar.

Millesime-Desktop

rreth Millesime

Millésime Wine Distribution hapi dyert në vitin 2017 për konsumatorin vendas, duke sjellë pranë jush një përzgjedhje karakteristikash të kantinave më elitare të krahinave të ndryshme të Italisë. Vjetërsia dhe cilësia e pranishme në çdo shishe vere të zgjedhur me shumë kujdes nga ekipi i Millésime bën që produktet e prezantuara nga ne të jenë më të pëlqyerat për verë-dashësit shqiptar.

Millesime-Mobile

Kantinat pjesë e Millesime

Argiano

Rajoni i kantinës: Toskanë

70%

Argiano është pjesë e historisë së Montalcinos duke e bërë këtë kantinë një nga më prestigjozet në këtë zonë. Me kalimin e viteve Argiano kaloi nëpër familje të ndryshme fisnike italiane. Në 1967 Argiano luajti një rol të rëndësishëm në historinë e Brunello di Montalcino dhe ishte pjesë e krijimit të konsorsiumit të Montalcinos.

Leone De Castris

Rajoni i kantinës: Puglia

70%

Historia e Leone de Castris daton që nga viti 1665 duke u gërshetuar ngushtë me atë të Salentos. Me një trashëgimi të pasur kantina e Leone de Castris është më e vjetra në rajonin e Puglia-s.
Në 1943 kjo kantinë prezantoi “Five Roses” Rosé-n e parë italiane të prodhuar ndonjëherë.

Colterenzio

Rajoni i kantinës: Alto Adige

70%

Ishte viti 1960 kur 26 vreshtare nga Colterenzio në Appiano themeluan koperativën e tyre për të fituar pavarsinë nga tregtarët e verës të asaj kohë. Këta rebele të kohës e emëruan kantinën Schreckbichl (Colterenzio në italisht) i cili është dhe fshat i zonës së tyre.

La Madeleine

Rajoni i kantinës: Umbria

70%

La Madeleine, kantinë e themeluar në vitin 2008. Emri i kushtohet pronarëve të vjetër të saj. Që nga viti 2008 është pjesë e familjes D’Alemma.Nga afërsisht 15 hektarë tokë kodrinore midis Narni dhe Otricoli në provincën e Terni-t, rreth 7 hektarë i janë kushtuar vetëm vreshtave.

kantinat

Kantinat pjesë e Millesime

Argiano

Rajoni i kantinës: Toskanë

Argiano është pjesë e historisë së Montalcinos duke e bërë këtë kantinë një nga më prestigjozet në këtë zonë. Me kalimin e viteve Argiano kaloi nëpër familje të ndryshme fisnike italiane. Në 1967 Argiano luajti një rol të rëndësishëm në historinë e Brunello di Montalcino dhe ishte pjesë e krijimit të konsorsiumit të Montalcinos.

Leone De Castris

Rajoni i kantinës: Puglia

Historia e Leone de Castris daton që nga viti 1665 duke u gërshetuar ngushtë me atë të Salentos. Me një trashëgimi të pasur kantina e Leone de Castris është më e vjetra në rajonin e Puglia-s.
Në 1943 kjo kantinë prezantoi “Five Roses” Rosé-n e parë italiane të prodhuar ndonjëherë.

Colterenzio

Rajoni i kantinës: Alto Adige

Ishte viti 1960 kur 26 vreshtare nga Colterenzio në Appiano themeluan koperativën e tyre për të fituar pavarsinë nga tregtarët e verës të asaj kohë. Këta rebele të kohës e emëruan kantinën Schreckbichl (Colterenzio në italisht) i cili është dhe fshat i zonës së tyre.

La Madeleine

Rajoni i kantinës: Umbria

La Madeleine, kantinë e themeluar në vitin 2008. Emri i kushtohet pronarëve të vjetër të saj. Që nga viti 2008 është pjesë e familjes D’Alemma.Nga afërsisht 15 hektarë tokë kodrinore midis Narni dhe Otricoli në provincën e Terni-t, rreth 7 hektarë i janë kushtuar vetëm vreshtave.

kantinat-mobile

zbulo Verërat Tona

produktet
RUAJ TRADITEN
SHIJO MË TË MIRËN
  • +355 69 407 07 99
  • info@millesime.al
  • millesime_al
  • Millesime Wine Distribution
  • Komuna Farkë, Lundër